František Josef

Vídeňský ležák

Postup výroby tmavých sladů přivezl v polovině 19. století z Anglie vídeňský sládek Anton Dreher. Tmavší slady, dnes nazývané vídeňské, zase daly vzniknout klasickému vídeňskému ležáku. Například rakouský císař Maxmilián I. si ho ssebou přivezl do Mexika a pod značkou Negra Modelo ho tam vaří dodnes. Při tvorbě receptury tohoto speciálu zůstal Jarda věrný původní rakouské předloze a v sestavě pěti sladů zaujímá vídeňský čestné místo. Ano čtete správně: tato receptura vznikla jako tovaryšské dílo JARDY HAUSKRECHTA. A je jen shodou náhod, že František Josef se jmenuje jeden ze zakladatelů našeho pivovaru ...

Sortiment sud 15 L, 30 L, 50 L, sklo 0,75 L, PET 1 L
Typ piva ležák
Vůně jemná lískově-oříšková
Chuť hebká sladová s sušším chmelovým dozníváním
Hořkost nížší až střední
Barva červeno-měděná
Kvašení spodní
Extrakt pův. mladiny 12,3 %
Obsah alkoholu 4,8 % obj.
Servírovací teplota 7-9ºC
Doporučené pokrmy vídeňský párek, vepřové žebírko, nachos